„Moldova Fruct” a organizat Ziua Câmpului

Data publicării : 10.08.2017

Mai mult de 60 de producători agricoli au participat la Ziua Câmpului: „Tehnologii avansate în nutriția minerală a culturilor de fructe. Controlul calității și cantității fructelor prin aplicarea elementelor de nutriție a plantelor”.

Partea teoretică a întrunirii a inclus prezentarea îngrășământului special pentru culturile fructifere din Republica Moldova de către reprezentantul companiei germane „Compo Expert”.

Joan Lordan, dr, agroconsultant din Spania a venit cu recomandări privind nutriția plantelor: Rolul nutrimentelor și a tehnologiilor eficiente de aplicare a îngrășămintelor în plantațiile fructifere, aspecte ale cantității și  calității recoltei de fructe. El a menționat despre importanța proprietăților solului pentru aplicarea nutrimentelor, a făcut unele constatări în baza cercetărilor realizate în Leida, Spania. Lordan a menționat că este o legătură foarte importantă între sol, apă și nutrimente. Împreună cu specialistul, participanții la eveniment, au măsurat, cu echipament special, Ph-ul solului, mărimea frunzelor pentru a stabili nivelul de stres, dar și Ph-ul la sol și electroconectibilitatea (mișcarea ionilor de microelemente în sol).

Evenimentul a avut loc în livada companiei „Prodcar” SRL, s. Negureni, Telenești și a fost organizat de Asociația „Moldova Fruct” în parteneriat cu Cooperativa de Întreprinzător „Agrostoc” și compania „Compo-Expert” din Germania.