Peste 6000 de copii din țară au beneficiat de donații de fructe

Data publicării : 06.04.2017

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct în parteneriat cu PNUD Moldova , a extins Campania Coolege Vitamine pentru copiii din școlile și grădinițele din afara Chișinăului.

Astfel, fructe proaspete au fost distribuite la peste 6000 de copii din 49 de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Anenii Noi, Hîncești, Edineț, Briceni, Ialoveni, Criuleni, Strășeni, Rezina, Ștefan Vodă, Căușeni, Ungheni, Orhei. Din toamna anului 2016, 3500 copii de la 5 grădinițe și școli din Chișinău primesc de două ori pe săptămână gustări de mere.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), copiii din Moldova consumă doar 60% din cantitatea zilnică minimă recomandată. Coolege Vitamine testează un sistem de distribuție a fructelor gestionat direct de întreprinderile din sectorul privat.. Această campanie de donație și distribuție este cea mai mare din cele realizate în ultimii ani.

Sperăm ca în urma donaţiilor făcute, vom sensibiliza societatea cu privire la consumul de fructe autohtone de calitate și de vom putea efectua o conexiune dintre sectorul privat şi companiile producătoare – a le conecta la instituții școlare și preșcolare, iar Guvernul, administrațiile publice locale pentru a asigura un mecanism funcțional, care va devine un program de țară sustenabil, care să deruleze de la sine