Companiile moldovenești din sectorul pomicol și apicol – la Expozițiile Internaționale, TUTTO FOOD și „Macfrut – Fruit & Veg Professional Show”, din Italia

Data publicării : 06.05.2019

Producători și reprezentanți a întreprinderilor de prelucrare a fructelor, membri ai Asociației „Moldova Fruct”, precum și o serie de exportatori de produse apicole din țară întreprind o serie de vizite de studiu în Italia. Aceste activități sunt parte a Programului de Export Coaching implementat de Asociația Moldova Fruct în parteneriat cu Agenția olandeză CBI și IFC, și au drept scop preluarea experienței exportatorilor din Italia, dar și alte țări europene, în domeniul marketingului internațional.

Șapte companii procesatoare de fructe și exportatoare de produse apicole implicate în program vor vizita Expoziția Internațională TUTTO FOOD organizată la Centrul expozițional Fiera Milano în perioada 6 – 9 mai, curent. Evenimentul de tip B2B, oferă atât expozanților cât și vizitatorilor, oportunitatea de a programa și planifica din timp agenda pentru întâlnirile selectate cu potențiali parteneri internaționali, în vederea stabilirii de noi colaborări comerciale sau tehnologice. De asemenea, reprezentanții companiilor respective vor fi găzduiți de un laborator care face parte din sistemul italian de asigurare a calității produselor procesate, precum și de câteva întreprinderi italiene care sunt cunoscute pentru marketing creativ pe care îl practică.

Alte 11 companii axate pe comercializarea fructelor proaspete, vor participa la  Expoziția Internațională „Macfrut – Fruit & Veg Professional Show” din orașul Rimini, în perioada 08 – 10 mai. Timp de 3 zile consecutive participanții vor lua cunoștință cu noile tehnologii, inovaţii și idei practice privind asigurarea celor mai înalte standarde de calitate aplicate la nivel  european în domeniul fructelor și legumelor proaspete. Expoziția Macfrut este un eveniment de anvergură, la care participă mai bine de o mie de expozanți din Europa și peste 43 de mii de vizitatori din diferite arii geografice.

Pe parcursul întregii perioade, membrii „Moldova Fruct” vor lua parte la diverse întâlniri și negocieri cu importatori, distribuitori, comercianți de fructe și legume proaspete din Uniunea Europeană, în timpul cărora vor fi asistați de experții olandezi din cadrul programului.

Potrivit lui Adrian Cojocaru, specialist marketing al Asociației „Moldova Fruct”: „ Grație investițiilor în modernizarea tehnologiilor de producere și post-recoltare, membrii Asociației produc fructe ce satisfac cerințele exigente ale consumatorului din UE. Multe dintre companiile participante au deja experiența conlucrării cu parteneri europeni. Sperăm că bagajul de cunoștințe pus la dispoziția participanților de experții olandezi, care deja și-au dovedit eficiența în diverse regiuni ale globului, va contribui și la sporirea nivelului de competitivitate a membrilor noștri pe piața externă.”

Programul de Export Coaching este implimentat de Asociația Moldova Fruct în parteneriat cu Agenția olandeză CBI și Proiectul „Reforma Climatului Investițional din R.M.” al IFC.

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, membrii căreia sunt mai mult de 170 producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării.

Pentru detalii:

Adrian Cojocaru, Specialist Marketing Moldova Fruct – 060429929

Violeta Vidrașcu, specialist în comunicare și relații publice – 068989953