Fructele moldovenești sunt prezentate la Indagra FooD 2017

Data publicării : 25.10.2017

Zece producători și exportatori de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului, membri ai Asociației Producătorilor de Fructe „Moldova Fruct” și Asociației „Dnestrovskii Fruct” participă, în perioada 25-29 octombrie, la târgul internațional pentru industria alimentară Indagra Food & Carnexpo care se desfășoară la București, România. Evenimentul este considerat drept cea mai importantă platformă expozițională dedicată industriei alimentare.

„Unul dintre obiectivele Asociației Moldova Fruct este identificarea piețelor alternative pentru fructe. În acest sens, considerăm participarea la expozițiile internaționale o oportunitate de promovare a fructelor și de comunicare directă cu potențilii cumpărători. Indagra FooD este locul unde ne întâlnim cu reprezentanții rețelelor mari de comerț din România. Piața românească este una din cele mai importanțe piețe UE pentru produsele proaspete. Vorbim despre o piață cu cerințe înalte de calitate, dar, în același timp, despre o piață care nu necesită cheltuieli foarte mari pentru livrare”, menționează Iurie Fală, directorul executiv al APFM „Moldova Fruct”.

La expoziția din acest an, producătorii de pe ambele maluri propun cumpărătorilor de pe piața română o gamă largă de produse cum ar fi: mere, prune, pere, struguri, fructe uscate, conserve, nuci, țuică din prune, biscuiți, etc.

Până la finele anului, Moldova Fruct, planifică să participe, împreună cu membrii săi, la alte două expoziții internaționale: FoodFair (Estonia) și World of Perishables (Emiratele Arabe Unite).

Participarea la expoziția Indagra Food este organizată în cadrul Platformei de cooperare a pomicultorilor de pe ambele maluri ale râului Nistru în creșterea competitivității fructelor pe piețele tradiționale și alternative, creată de Asociația Moldova Fruct, în parteneriat cu Asociaţia Dnestrovskii Fruct, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Suport la organizarea participării la expoziție a oferit și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).