Membrii APEF în căutarea ambalajului calitativ pentru fructe

Data publicării : 22.08.2017

Membrii Moldova Fruct au avut o întrunire cu reprezentanții companiei producătoare de carton ondulat și ambalaj de carton pentru fructe și legume „Aquapack Industrial” din Belarus.

Participanții la întrunire au discutat despre metodele de colaborare cu membrii Asociației Moldova Fruct. Au fost analizate aspecte practice și tehnice ce țin de ambalarea fructelor, dar și oferta de produse pe care o propune ca soluții de ambalare această companie.

„A fost o discuție utilă pentru ambele părți, avem anumite puncte de tangență asupra cărora urmează să convenim în viitor. Mizăm pe o colaborare fructuoasă între compania dată și Asociația Moldova Fruct. Această activitate face parte din obiectivele pe care le urmează asociația pentru a oferi membrilor soluții eficiente atât din punct de vedere al calității, cât și ca preț. La moment asociația se află în discuții și cu alți furnizori de ambalaje din carton din România, Polonia. Acest lucru va permite ca producătorii să facă o alegere corectă”, a spus Iurie Fală, director executiv al APEF Molodva Fruct.

Directorul APEF afirmă că, spre regret calitatea cartonului produs pe piața autohtonă nu are parametrii tehnici care ar asigura transportarea fructelor la distanțe mari. „Lucrăm împreună cu furnizorii pentru a identifica soluții de a transporta fructele noastre către piețele alternaive utilizând transportul maritim. Și aici avem alte cerințe față de ambalaj ”, a mai declarat Iurie Fală.