Producători de pe amblele maluri ale Nistrului au participat la un schimb de experiență

Data publicării : 27.05.2021
Pentru a familiariza producătorii de fructe de pe ambele maluri ale Nistrului cu cele mai moderne tehnologii și practici de producere a fructelor care pot satisface pe deplin cerințele cumpărătorilor din UE, Moldova Fruct a organizat recent un schimb de experiență.
Evenimentul a avut loc în cadrul întreprinedii EvroRostAgro SRL din Sucleia, Tiraspol.
Gazda a împărtășit, cu cei peste 20 de participanți la eveniment, experienței căpătată în producerea și post recoltarea fructelor: cireșe, piersic plat, nectarin, măr etc. În anul 2021, întreprinderea a instalat și o linie de ambalare a fructelor – flow pack.
Participanții la schimbul de experiență au fost interesați în special de soiurile de piersic și nectarin plantate de EvroRostAgro. În același timp au avut ocazia să vadă o livadă modernă de fructe sâmburoase și să cunoască detalii privind metodele de întreținere. Un lucru important în cadrul evenimentului a fost informarea participanților despre posibilele provocări care pot apărea în dezvoltarea afacerii cu fructele și soluții de depășire a acestora.
Evenimentul a fost organizat de Asociațiile Moldova Fruct și Dnestrovschii Fruct în cadrul platformei comune fondată cu asistența Suediei și UNDP Moldova în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade).