Vizită de studiu în țară care este pe primul loc în Europa și al treilea din lume la producerea merelor

Data publicării : 20.01.2023

În perioada 17-21 ianuarie 2023, un grup de membri Moldova Fruct, în frunte cu Directorul Executiv, Iurie Fală, se află într-o vizită de studiu, în Polonia.

Obiectivele principale ale vizitei sunt:

  • Schimbul de experiență în domeniul producerii fructelor, în special a merelor cu o țară care este pe primul loc în Europa și al treilea din lume la producerea merelor.
  • Analiza pieței fructelor sâmburoase și stabilirea parteneriatelor.

În debutul misiunii, agricultorii au vizitat Expoziția TSW 2023, care este considerată una dintre cele mai mari expoziții de horticultură din Europa Centrală și de Est. Acest târg reprezintă un loc de întâlnire a producătorilor de fructe și legume cu producătorii și distribuitorii de echipamente și tehnologii, inputuri și furnizori de servicii pentru industria horticolă. Tot aici, membrii Asociației au avut întrevederi cu reprezentanții câtorva companii de tehnică agricolă, ambalaj și containere reutilizabile.

Ulterior, delegația Moldova Fruct a vizitat cea mai mare piață angro de fructe și legume din Polonia, Bronize, unde au avut loc câteva întâlniri B2B cu comercianți de fructe sâmburoase și importatori.

Totodată, sunt planificate întrevederi cu instituții-cheie precum: Organizația Poloneză de Investiții și Comerț (PAIH) și Centrul Național de Sprijin pentru Agricultură și Polonezi din Varșovia.

De asemenea, nu lipsesc de pe agendă întrevederile cu asociațiile omologe, Fruit-Group Sp. și „Merele din Grójec în cadrul căror urmează  discuții cu privire la activitate, membri, mecanismul de lucru dintre membri și cooperativă, activitățile economice și de marketing.

Vizita este organizară cu suportul Organizației Poloneze de Investiții și Comerț (PAIH) și Ambasadei Republicii Moldova în Polonia și se înscrie în strategia Asociației Moldova Fruct de diversificare a piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești.