30 de producători de fructe participă la o vizită de studiu în Italia

Data publicării : 14.11.2018

Pentru a-și îmbunătăți capacitățile de producere a merelor pentru export, un grup format din 30 de producători de fructe, membri ai Asociației Moldova Fruct participă în perioada 13-16 noiembrie la o vizită de studiu în Italia.

Vizita este organizată de Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct și cooperativa italiană Griba.

Producătorii au vizitat în prima zi pepiniera Griba din regiunea Verona unde s-au familiarizat cu materialul săditor propus de cooperativă, apoi au vizitat depozitul friorific nou-înființat al cooperativei, unde au făcut cunoștință cu condițiile de păstrare a materialului săditor.

Participanții la vizită au fost interesați să facă cunoștință cu programul de înființare a noilor soiuri de măr, în acest scop au vizitat lotul demonstrativ al cooperativei Griba.

În următoarele zile producătorii din Moldova urmează să viziteze o cooperativă modernă specializată în producerea fructelor, dotată cu casă de ambalare și câteva plantații pomicole moderne de măr.

Membrii Moldova Fruct vor vizita și expoziția Interpoma 2018 care se desfășoară în perioada 13 – 16 noiembrie în orașul Bolzano, Italia. Interpoma este un eveniment internațional organizat o dată la doi ani care adună peste 20 000 de profesioniști din întreaga lume. În cadrul expoziției sunt prezentate cele mai noi tehnologii și inovații din domeniul producerii merelor, depozitare și marketing.

Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Republica Moldova este o organizaţie necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, membrii căreia sunt mai mult de 170 producători de fructe de pe întreg teritoriul ţării.