Beneficiile membrilor

Beneficiile membrilor 

Calitatea de membru al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct vă aduce următoarele beneficii: 

Informare 

Moldova Fruct oferă membrilor săi informații despre modificarea cadrului legislativ, tehnologii moderne de producere și tendințe de pe piața comerțului cu fructe prin intermediul buletinului lunar Jurnalul Moldova Fruct, www.moldovafruct.md și rețelelor de socializare ale asociație.

Lobby și reprezentare 

Asociația reprezintă interesele membrilor săi în relație cu autoritățile: în cadrul Consiliului Economic de pe lângă prim-ministru, comisii care activează pe lângă ministere, consiliul pe filiera de produs, promovează propunerile membrilor la Regulamentul de Subvenționare. La nivel internațional, Moldova Fruct reprezintă membrii în cadrul Asociației Mondiale a Producătorilor de Mere și Pere (WAPA) .  

Marketing și promovare 

Asociația facilitează, pe diferite căi, relații dintre membri și cumpărători naționali și internaționali. Produsele membrilor Moldova Fruct sunt promovate sub brandul: Moldova un gust deosebit atât pe piața locală la târguri și festivaluri, cât și pe piețele internaționale prin intermediul misiunilor de afacere ale cumpărătorului și vânzătorului sau expozițiilor Fruit Logistica, WorldFood Moscow, Fruit Attraction, World of Perishables.  

Instruire și consultanță 

Programul de instruire a membrilor Moldova Fruct este elaborat anual în concordanță cu necesitățile membrilor și include: seminare, vizite de studiu tematice locale și internaționale. Asociația facilitează consultanța în grup și individuală, iar pentru transfer tehnologic organizează loturi demonstrative, zile ale câmpului, evenimentele anuale: expoziția Ziua Fructelor și Conferința Națională: Businessul Fructelor în Republica Moldova.