Despre Moldova

Plasată între arcul estic al munților Carpați și Marea Neagră, Republica Moldova are parte de o zonă climatică favorabilă pentru producerea soiurilor variate de fructe. Soarele în abundență, nivelul moderat de ploi și cel mai bogat sol din lume oferă în mod natural o savoare deosebită fructelor produse în Moldova.

Cu o coloratură vie și naturală, crocante și suculente, aromate și un gust balansat dulce-acid merele, cireșele, piersicile, caisele, căpșunele și strugurii moldovenești reprezintă o adevărată comoară. În lunile de vară și toamnă, Moldova devine un adevărat paradis al fructelor. Merele sunt crocante și dulci. Strugurii fermi și suculenți. Prunele sunt parfumate și savuroase.

Agricultura este o îndeletnicire înrădăcinată profund în viața moldovenilor și este parte a tradițiilor lor culturale. Astăzi, sectorul horticol din Moldova integrează cele mai moderne și performante tehnologii în producerea, recoltarea, ambalarea și logistica post-recoltare. Întreprinderile moldovenești au investit semnificativ în dezvoltarea sectorului și adoptarea standardelor internaționale de calitate și siguranța alimentului, de la plantare până la livrare. Volumul de producție este în creștere constantă la fel ca și numărul întreprinderilor agricole care dețin certificatele GLOBALG.A.P., precum și alte certificate ce confirmă calitatea și siguranța alimentului. În rezultat, un număr tot mai mare de consumatori, din mai multe țări ale lumii, au posibilitatea de a gusta din ceea ce poate oferi mai bun Moldova.

Moldova ocupă o poziție strategică între Est și Vest și oferă produse competitive la prețuri competitive. Deși este o țară mică, Moldova se numără printre primele zece țări exportatoare de mere și prune și printre primii 20 de exportatori de struguri de masă, caise, cireșe și vișine. Cele mai importante piețe de export includ zona CSI, inclusiv Rusia, state din Uniunea Europeană, de la România la Franța și, în ultimii ani, țări din Orientul Mijlociu și Asia.

Adițional, produselor proaspete, Republica Moldova oferă și produse procesate: sucuri, gemuri și fructe uscate. Prunele, merele și cireșele sunt în topul ofertelor de fructe uscate ale Moldovei, în timp ce o varietate de produse din fructe și legume sunt comercializate atât ca produse semifabricate, cum ar fi diverse sucuri concentrate, fie ca produse finite, cum ar fi sucurile și produsele pentru copii.
Producătorii, procesatorii și exportatorii din Moldova vă invită să gustați pentru a vă convinge că  gustul face diferența!