Asociația Moldova Fruct prezentă din nou la FruitLogistica

Data publicării : 25.01.2019

Chiar dacă în regiune Republica Moldova are reputația unei „grădini” care furnizează fructe și legume cu un gust deosebit, produsele moldovenești sunt mai puțin cunoscute consumatorilor din Europa Occidentală. Acest neajuns ar trebui lichidat, deoarece Moldova are ce oferi. Pe de apltă parte, pentru o stabilitate pe termen lung este nevoie și de diversificarea piețelor de desfacere.

În acest context Asociația Moldova Fruct va fi prezentă din nou cu un stand atractiv la cea mai mare expoziție  internațională dedicată fructelor și legumelor proaspete – Fruit Logistica (Berlin, Germania), care în acest an se va desfășura în perioada 6-8 februarie. În cadrul expoziției își vor expune ofertele 10 companii membre, dintre care majoritatea fie sunt deja certificate GlobalGAP, fie sunt în proces de implementare a cerințelor pentru obținerea certificării respective.

„Consumatorii europeni sunt cu adevărat impresionați de fructele noastre datorită aromei și dulceții lor unice, în special soiurile de struguri de masă și prune. În fiecare an, vizitatorii din diverse țări sunt plăcut surprinși să vadă plantații și instalații post-recoltare dintre cele mai moderne, descoperind totodată și gustul deosebit al produselor noastre. Furnizarea fructelor de cea mai înaltă calitate și construirea relațiilor de prietenie cu partenerii noștri de afaceri sunt valori fundamentale împărtășite de membrii asociației. Prin urmare, vom fi mereu bucuroși de reîntâlnire cu partenerii noștri actuali, dar și să facem cunoștință cu alții noi la Fruit Logistica 2019, în Hala 10.1standul B-06 „, declară Iurie Fala, directorul executiv al Asociației Moldova Fruct, care reprezintă peste 170 de producători și exportatori de frunte din țară.

Dispunând de 22  case de ambalare, membrii  Moldova Fruct pot furniza anual peste 250.000 de tone de mere, 50.000 de tone de prune, 20.000 de tone de struguri, 12.000 de tone de cireșe și alte fructe cu cerere sporită din partea consumatorilor.

Asociația Moldova Fruct își exprimă gratitidinea față de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova pentru suportul acordat în vederea participării membrilor săi la Fruit Logistica 2019.