Cultivarea cireșelor, de la A la Z

Data publicării : 07.06.2017

Membrii Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” au participat astăzi, 7 iunie la seminarul cu tema: Cultivarea cireșelor de la A la Z – Cherry Day, organizat de compania Advice&Consulting în parteneriat cu APEF Moldova Fruct.

Patru specialiști din Italia le-au vorbit producătorilor despre următoarele subiecte:

Massimo Cristofori – agronom în domeniul culturii cireșelor, directorul comercial  al companiei Salvi Vivai a vorbit despre cercetare și dezvoltare genetică a noilor varietăți, calitatea plantelor, scheme inovative de plantare și varietăți noi cum sunt RitaGrace StarCarmenVeraRegina.

Angelo Mazzanti – agronom al Companiei Advice&Consulting, specialist în domeniul tratamentelor și tehnicilor de cultivare a cireșelor, a relatat despre fructificarea prin săgeți, tăierea în verde, arhitectura rațională a plantelor, care sunt mugurii de rod și sisteme de coroană Catalan VareKym GreenBush.

Matte Perluigi – directorul companiei Fruit Control Equipments, specialist în domeniul păstrării și consevării cireșelor, a relatat despre păstrarea în atmosferă contralată, păstrarea în containere, calendarul de maturizare.

Alexandra Caminschi – directorul Companiei Advice&Consulting, expert în domeniul sortării, calibrării și împachetării cireșelor a prezentat tehnologiile inovative în domeniu.

Prezentările pot fi solicitate pe poșta electronică moldovafruct@yahoo.com