Federația Rusă rămâne una dintre principalele piețe de desfacere pentru fructele moldovenești

Data publicării : 24.09.2021

Cu toate că devine o piață pe care concurența este tot mai acerbă, Federația Rusă rămâne, în continuare, una dintre principalele destinații pentru fructele moldovenești.

În perioada 21-24 septembrie, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct participă pentru al 10-lea an consecutiv la Expoziția Internațională WorldFood Moscow. Expoziția este cel mai important eveniment din sectorul de produse agroalimentare și fructe proaspete din Rusia, alte țări CSI, Mongolia și India.

În acest an, 5 companii reprezintă Asociația și sectorul de fructe proaspete moldovenești potențialilor cumpărători. Participarea la expoziție este organizată de Moldova Fruct cu suportul Agenției de Investiții.

„Participarea celor 5 companii în cadrul standului comun „Moldova un gust deosebit” urmărește scopul de a familiariza profesioniștii din comerțul cu fructe proaspete cu ultimele realizări ale producătorilor și exportatorilor de fructe autohtoni”, spune Iurie Fală, director executiv Moldova Fruct.

Fructele moldovenești se bucură, în continuare, de recunoaștere din partea consumatorilor ruși, totuși concurența pe această piață devine de la an la an tot mai mare.

„Comerțul cu fructe cunoaște o evoluție destul de interesantă. Pandemia a adus un șir de provocări: noi ambalaje solicitate de rețele de magazine, tendința de migrare a comerțului online etc. Trebuie să facem față acestora pentru a ne păstra locul pe această piață”, consideră Eugenia Velicescu, producător și exportator de fructe din Moldova.

Reprezentanții Moldova Fruct au discutat cu un șir de potențiali cumpărători de la rețelele de magazine din Federația Rusă, Belarus și India.

„Participarea la expoziție, pentru compania noastră, este un prilej multașteptat de a comunica cu clienții noștri actuali și cu alții noi. Trebuie să cunoaștem care vor fi particularitățile comerțului cu mere din sezonul care începe acum”, spune Oleg Alexandrov, exportator de fructe.

În anul 2021, Moldova va recolta peste 600 mii tone de mere.