Fructele moldovenești continuă să-și consolideze pozițiile pe piața românească

Data publicării : 21.11.2018

Producători și exportatori de fructe din Republica Moldova, membri ai  Asociației Moldova Fruct, vor prezenta oferte de mere, prune și struguri de masă în cadrul forumului profesioniștilor „Legume-Fructe”, organizat în București, România, de Modern Buyer și TMT PR.

Evenimentul „Legume-Fructe: Forumul Profesioniștilor din Industrie” este unul din cele mai importante evenimente din România la care participă retaileri internaționali și locali, HoReCa, E-Commerce, distribuitori, angrosiști, producători și importatori din România și din zona Europei Centrale și de Est, furnizori de soluții și servicii. Asociația Moldova Fruct, cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, este unul din partenerii acestui eveniment.

Asociația Moldova Fruct afirmă că datorită acestui suport, 14 antreprenori din Moldova vor putea să cunoască noile tendințe privind creșterea competitivității în domeniu, analize ale pieței internaționale și regionale, comportament de cumpărare, performanțe ale diverselor canale de vânzare, direcții strategice în colaborarea furnizor – cumpărător etc. Producătorii și exportatorii de fructe și struguri din Moldova participă pentru a doua oară la acest eveniment.

Iurie Fală, Director Executiv al Asociației Moldova Fruct, consideră că România, cu siguranță a devenit a doua, cea mai importantă destinație a exportului de fructe din Republica Moldova. Spre exemplu, conform statisticilor oficiale, în primele 10 luni ale anului 2018, doar prune au fost exportate peste 8600 tone, o creștere cu 32%, față de aceiași perioadă a anului precedent.

”Potențialul de creștere a exporturilor încă nu este valorificat pe deplin, iată de ce Asociația Moldova Fruct își va continua eforturile de promovare a fructelor moldovenește pentru consumatorul din România, iar acest Forum ne permite să interacționăm direct cu importatorii și distribuitorii de fructe din această țară”, a punctat directorul Asociației Moldova Fruct.

Notă: Asociația Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe din Republica Moldova este o organizație necomercială, nonguvernamentală şi apolitică, membrii căreia sunt mai mult de 170 producători de fructe de pe întreg teritoriul țării.