Gustul face diferența la Berlin

Data publicării : 14.02.2017

12 companii, membre ale Asociației Moldova Fruct, au participat în cadrul ediției 2017 a târgului Fruit Logistica. Este vorba despre producători, procesatori și exportatori de fructe din țară.

Cu acest scop, Asociația Moldova Fruct a construit un stand personalizat, unde participanții au expus produsele proprii, s-au întâlnit cu actualii și potențiali parteneri de afaceri, reprezentanți ai rețelelor de comerț cu amănuntul sau cu reprezentanți ai mediului de comerț en-gross.

“Este îmbucurător faptul că după o anumită pauză, producătorii din Republica Moldova sunt prezenți într-un număr atât de mare, la un eveniment de asemenea anvergură. Atât calitatea produselor expuse, cât și modul lor de prezentare este exemplar și, la o distanță de 5 ani, progresul este vizibil. Republica Moldova are potențial enorm de a fi cunoscută și de a-și comercializa produsele”, susține Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Germania.

Ce este Fruit Logistica?

Fruit Logistica este cea mai mare expoziție europeană dedicată produselor alimentare proaspete. Se desfășoară anual în capitala Germaniei și întrunește peste 2.800 de companii expozante și peste 70.000 de vizitatori în fiecare an.

Expoziția acoperă fiecare sector din domeniul fructelor și legumelor proaspete și este o platformă internațională de prezentare și cunoaștere a inovațiilor mondiale în domeniu, a produselor și serviciilor aferente fiecărei verigi din lanțul valoric al fructelor și legumelor proaspete.

Secțiuni ale expoziției:

Fructe și legume proaspete

Fructe uscate și nuci

Ambalare și etichetare

Transport și sisteme logistice

Manipulare și stocare a produselor

Presă și media

Soluții computerizate și on-line

Sisteme de cultivare

Participarea la expoziție este posibilă datorită suportului financiar oferit de către Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei și Programul „Promovarea Inovațiilor în Sectorul Fructelor” finanțat de PNUD Moldova.