Membri ai Moldova Fruct în misiune la Greenyard, Germania

Data publicării : 16.12.2019

Producătorii moldoveni de fructe sunt interesați să extindă  exportul de fructe în rețele comerciale din Germania, după ce au discutat cerințele consumatorilor germani în cadrul unei misiuni de afaceri la Greenyard, unul dintre cei mai mari furnizori de fructe și legume din lume, organizată de Asociația Moldova Fruct și Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Managerul companiei Fani SRL, Ștefan Bîtlan unul din participanții la misiunea de afacere, a comunicat că a fost în misiunea de afacere la invitația Greenyard, și a urmărit scopul de a stabili contacte și a extinde piața de desfacere pentru fructe.

„Am făcut alături de Greenyard o totalizare și o analiză a livrărilor pe care le-am făcut în anul 2019, ne-am familiarizat cu cerințele și preferințele consumatorului din Germania, am făcut un schimb de experiență cu furnizori de fructe proaspete și procesate din Macedonia și Serbia.”, a spus Ștefan Bîtlan.

Producătorii au menționat că există perspective reale de a livra cantități mari de fructe cu ajutorul Greenyard, pentru aceasta însă este necesar să se respecte cerințele de calitate și ambalare a fructelor (gramaj, mărime a paletelor și cutiilor).

„Suntem siguri că vom face livrări în 2020, dar trebuie să vedem cum va fi sezonul agricol să să muncim la asigurarea calității recoltei, dar și să urmărim tendințele din alte țări balcanice pentru a ne ajusta propriile strategii producere și comerciale”, a mai spus Ștefan Bîtlan.

În anul 2019, membrii Asociației Moldova Fruct  au livrat în Germania, prin intermediul Greenyard câte 40 tone de prune. Prunele au fost comercializate în rețelele de supermarket Rewe și Aldi din Germania.