Membrii Moldova Fruct au participat la World Food Moscova

Data publicării : 20.09.2016

Asociația Producătorilor și Exportatoriloe de Fructe Moldova fruct a participat la expoziția World Food Moscow

În perioada 12 – 15 septembrie 2016, 11 producători și exportatori de fructe din Republica Moldova au participat  la expoziția World Food Moscow 2016. Participanții, membrii ai Asociației Moldova Fruct, au avut posibilitatea de a-și expune produsele în cadrul unui stand comun, organizat de către Asociație – Молдова, отличие во вкусе. Moldova Fruct a fost prezentă la expoziție cu mostre de mere – cinci soiuri (verzi, galbene și roșii), două soiuri de prune și struguri.

Echipa prezentă la eveniment a fost alcătuită din 11 companii cu 29 de reprezentanți, doi delegați ai Asociației Moldova Fruct, dar și doi parteneri ai acesteia Dumitru Vasilescu, managerul de proiect UNDP Moldova și Ion Perju, expert al Băncii Mondiale pentru dezvoltarea MIEPO.

Exportatorii consideră că unul din principalele scopuri ale participării în cadrul expoziției de la Moscova îl constituie menținerea și întărirea relațiilor comerciale cu partenerii existenți, bazate pe încredere și seriozitate. De aceea, prezența la acest eveniment a avut și un caracter strategic pentru producătorii moldoveni.

Unul dintre obiectivele principale ale acestora a fost stabilirea de noi contacte. Lucru care a a fost îndeplinit cu succes: s-au stabilit contacte cu rețele de comerț cu amânuntul: LENTA, MARIA RA, X5 Group, Pyatiorochka, Monetka dar și cu alți distribuitori. De asemenea, au existat discuții cu potențiali parteneri din alte state ca Mongolia, Kazahstan sau India. Primele livrări către Mongolia și Rusia au fost deja efectuate și urmează să ajungă în decusrsul săptămânii curente și, respectiv, săptămâna viitoare. S-au expediat mere și prune în Federația Rusă și mere către Mongolia. De asemenea, partenerii mongoli și-au exprimat interesul sporit să viziteze Republica Moldova pentru a se familiariza cu ofertele noastre de fructe.

World Food Moscow este considerată cea mai mare expoziție din spațiul CSI, specializată în produse alimentare: băcănie, alimente congelate, cofetărie, alimente conservate, ulei, grăsimi și sosuri, produse lactate, carne, băuturi, pește și fructe de mare, fructe și legume, ceai și cafea, dar și alte produse organice.

La eveniment au fost prezente 172 de standuri care expuneau fructe proaspete din 34 de țări. Pentru compartimentul fructe și legume au fost alocate sălile 2 și 3 din Pavilionul 2. Expoziția a fost vizitată de aproximativ 30.000 de reprezentanți ai comercianților en-gross și retail, dintre care 79% decid sau influențează deciziile de achiziție.

Participarea la expoziție a echipei din Moldova a fost posibilă datorită suportului oferit de către PNUD Moldova, în cadrul proiectului Dezvoltarea Afacerilor Inovative pentru Creștere Economică Durabilă și de către MIEPO.