Membrii Moldova Fruct participă la expoziția WorldFood Moscow

Data publicării : 22.09.2020

Producători și exportatori de fructe, membri ai Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe, participă în perioada 22-25 septembrie la una dintre cele mai mari expoziții din spațiul CSI – WorldFood Moscow.

Participarea la acest eveniment este organizată la inițiativa Moldova Fruct în parteneriat cu Agenția de Investiții.

„Este a noua participare a Asociației, sub brandul Moldova-un gust deosebit, la această expoziție. În acest an, organizatorii au fost nevoiți să țină cont de pandemie, iar interesul de a participa a fost afectat direct de restricțiile de deplasare impuse de mai multe țări. Totuși, expoziția WorldFood Moscow este unicul eveniment de anvergură din regiunea noastră care nu a fost anulat și se desfășoară în mod tradițional”, spune Iurie Fală, director executiv al Moldova Fruct.

În acest an, Moldova Fruct este prezentă la Moscova cu noua identitate vizuală, aprobată la începutul anului, și un stand modern.

10 companii membre ale Asociației propun potențialilor cumpărători fructe în stare proaspătă: mere, prune, struguri de masă, dar și conserve din fructe și legume – produse moldovenești care sunt comercializate tradițional pe piața CSI.

„Deși în ultimii ani, piața pentru unele fructe a fost diversificată, pentru mere piața rusă rămâne încă una de bază. În acest sezon, ținând cont de efectele secetei, sperăm să putem exporta 170-200 mii tone de mere, 30-35 mii tone de prune și în cazul unei recolte bune – 40 mii tone de struguri de masă”, menționează Iurie Fală.

WorldFood Moscow este vizitată tradițional de reprezentanți ai tuturor rețelelor de comerț din Rusia, Kazahstan, Mongolia, Belarus – piețe tradiționale pentru fructele moldovenești. Expoziția reprezintă o platformă de comunicare dintre exportatori și importatori, o posibilitate de a analiza și a face cunoștință cu cerințele și tendințele pieței, este locul unde se întâlnesc partenerii cu experiență de colaborare, dar se stabilesc și noi contacte.

La ediția din acest an a WorldFood Moscow s-au înregistrat peste 20 mii de vizitatori.