Membrii Moldova Fruct pregătiți să participe la WordFood Moscow 2017

Data publicării : 07.09.2017

În perioada 11-14 septembrie, la Moscova, va avea loc ediția XXV a expoziției de produse alimentare WorldFood Moscow. Este un eveniment de anvergură la care participă peste 1400 de companii din 65 de țări.

Producătorii agricoli, membri ai Moldova Fruct, sunt în prag de pregătire pentru a participa la acest for internațional, eveniment pe care îl consideră de o importanță majoră pentru promovarea fructelor moldovenești pe piețele din spațiul CSI și Asia Centrală.

Anul acesta la expoziție vor participa 14 companii, producători, exportatori și procesatori de fructe care își vor expune în mod profesionist produsele la stand.

„În condițiile în care piața globală a fructelor devine tot mai competitivă, iar căile logistice de acces sunt tot mai simple, pentru producătorii din diferite părți ale lumii, producătorii moldoveni trebuie să-și mențină cota pe piețele tradiționale. Depunem eforturi, împreună cu membrii noștri, pentru promovare și marketing, inclusiv pe piețele tradiționale. Unul dintre eforturile pe care le facem este participarea la expoziția WorldFood Moscow. Totuși, noi promovăm îmbunătățirea calității producției oferite, indeferent de piața pe care se oferă”, afirmă Vadim Codreanu, director al Departamentului Marketing în cadrul Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”.

Specialistul consideră că trebuie să fim prezenți în mod profesionist la acest gen de evenimente, să demonstrăm că putem livra o paletă largă de produse competitive, gustoase și calitative.

„Producătorii și exportatorii de fructe din Republica Moldova conștientizează cât de necesară este promovarea. Dovadă este numărul mai mare de participanți la stand, în acest an, comparativ cu anii precedenți, respectiv și suprafața mai mare a standului. În acest an avem și o amplasare mai bună, în fața celor circa 30 de mii de vizitatori ai expoziției”, mai spune Vadim Codreanu.

Este de apreciat că, în rezultatul participării la expoziții internaționale, membrii Moldova Fruct și-au îmbunătățit capacitățile de promovare și prezentare. Experiența obținută în anii precedenți, i-a făcut să regândească strategiile de prezentare, să devină mai flexibili în comunicare cu potențialii parteneri. Datorită acestui fapt, producătorii moldoveni de fructe devin tot mai capabili de a activa într-un mediu concurențial.

Membrii Moldova Fruct produc împreună: 135 mii tone de mere, 15 mii tone de prune, 1,5 mii tone de cireșe, 3 mii tone struguri de masă, 1,5 mii tone de piersic și o mie de tone de fructe uscate.

Producătorii APEF dispun de 20 de case de ambalare și au capacități frigorifice de păstrare a 75 mii tone de fructe.

„WorldFood Moscow reprezintă o oportunitate de a ne prezenta produsele, a stabili noi contacte și a găsi parteneri. De asemenea, vom avea posibilitatea de a afla informații actualizate de pe piața internațională a fructelor, fapt ce ne va ajuta să ne dezvoltăm în continuare”, menționează Marian Gorincioi, manager export în cadrul companiei „Farm-Prod” SRL.

Participarea la WorldFood Moscow se încadrează în eforturile Moldova Fruct de promovare și de consolidare a prezenței produselor moldovenești pe piețele internaționale.

La 25 august, curent, Asociația Modova Fruct a organizat un atelier de lucru cu participanții la expoziție. În cadrul întrunirii, producătorii au fost informați despre cerințele și regulile de participare, mostre, amplasare și prezență la stand, oferta comercială care urmează a fi prezentată, etc.

Participarea la expoziție este posibilă datorită suportului financiar din partea Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).