Tehnologii de producere a fructelor din perspectiva piețelor de desfacere prezentate la Conferința „Businessul Fructelor în Republica Moldova”. Vezi agenda Evenimentului.

Data publicării : 27.11.2019

Peste 150 de agricultori și exportatori din toate regiunile țării, experți internaționali în domeniul producerii fructelor și comercianți din țară și de peste hotare sunt așteptați la cea de a V-a ediție a Conferinței Naționale: „Businessul Fructelor în republica Moldova”, care se va desfășura în zilele de 5 și 6 decembrie, curent la Chișinău.

Evenimentul tradițional, destinat producătorilor și exportatorilor de fructe din țara noastră, este organizat de Asociația Moldova Fruct în parteneriat cu proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

„Anul acest, vom pune accent pe abordarea tehnologiilor de producere a fructelor din perspectiva piețelor de desfacere. Înainte de a planta o livadă, un anumit soi de prune, mere, cireșe producătorul trebuie să înțeleagă  cărei piețe îi este destinat produsul. În calitate de vorbitori vor fi reprezentanți de pe întreg lanțul valoric al sectorului de fructe: companii furnizoare de inputuri pentru horticultură, pepiniere, furnizori de ambalaje, reprezentați comerciali, agronomi și experți din Spania, Franța, Italia, Germania, Belgia, Olanda, Polonia, Israel, România, Ucraina. Vor fi discutate problemele actuale cu care se confruntă producătorii autohtoni.”, spune Eugeniu Bumacov, director departament agrobusiness în cadrul Moldova Fruct.

În funcție de problemele identificate pe întregul lanț de producere a fructelor, lucrările conferinței au fost structurate în 4 sesiuni tematice în care va fi prezentată viziunea membrilor Asociației Moldova Fruct asupra viitorului ramurei de producere și comercialiazare a fructelor, vor fi scoase în evidență provocările pentru care pomicultorii solicită suport din partea partenerilor de dezvoltare și a statului pentru a face față tendințelor de pe piață și pentru a transforma provocările în oportunități.

În acest an, în cadrul conferinței va fi acordată o atenție sporită panelului comercial, la care vor fi prezenți reprezentanți ai rețelelor comerciale de pe diferite piețe (România, Germania, Rusia), totodată va  fi organizată o expoziție de ambalaje moderne pentru fructe și prezentate avantajele certificării producției.

Participanții la conferință vor afla răspuns la întrebări importante: Care sunt soiurile solicitate de consumatori și de perspectivă de pe anumite piețe? Care sunt condițiile de livrare către rețele de comerț? Cum trebuie să producem pentru a corespunde celor mai exigente norme admisibile de reziduuri din fructe?

Agenda evenimentului poate fi vizualizată aici.

Înregistrează-te online aici: https://forms.gle/aX8QAK7dMUXLYH8t8

sau completează formularul și expediază-l la adresa electronică: info@moldovafruct.md.