Tinerii membri ai Moldova Fruct vor să se facă auziți

Data publicării : 12.11.2017

Tinerii pomicultori, membri ai Asociației Producătorilor și Exportatorilor Moldova Fruct au discutat, în cadrul unui atelier de lucru, despre necesitățile pe care le au și problemele pe care le întâmpină în activitate.

Vitalie Gorincioi, președintele Moldova Fruct a menționat că este mândru de tinerii producători care încearcă și reușesc să dezvolte o afacere. „Consiliul de administrare al asociației pune accent pe dezvoltarea tinerilor pomicultori.  Trebuie să recunoaștem că a crescut o nouă generație de pomicultori, cu altă gândire, cu alte concepții. Vrem să ne împărtășim cu ceea ce cunoaștem noi și să ajutăm tinerii din cadrul asociației  acolo unde ei au nevoie”, a spus președintele.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Proiectului Agricultura Performantă în Moldova, programul IFAD, Livada Moldovei și HEKS Moldova au prezentat oportunitățile de creditare pentru tinerii producători de fructe. Ei au îndemnat tinerii să aplice la programele de creditare și să-și dezvolte afacerile.

Prin intermediul unui exercițiu în grup, tinerii producători de fructe au identificat necesitățile pe care le au. Printre acestea au menționat despre: cunoștințe slabe despre noi piețe pentru fructele moldovenești; posibilități limitate de promovare pe alte piețe; credite cu o dobândă prea mare; etc.

În baza necesităților identificate, tinerii producători au elaborat un plan de lucru care urmează a fi implementat în următoarea perioadă. Un scop important, pentru membrii tineri ai Moldova Fruct, este crearea unui Club în cadrul căruia să se întâlnească periodic și să-și împărtășească reușitele și problemele, să participe în comun la seminare de instruire și evenimente de promovare.